Slide background
Slide background
Slide background

Zaterdag 9 maart 2019 wordt voor de 39e keer de Broekhuis Halve Marathon van Harderwijk gehouden. 

Vanwege de bouwontwikkelingen van het Waterfront was het niet meer mogelijk om te starten aan de Boulevard. Nu ligt er een nieuw gecertificeerd parcours met start en finish in de wijk Slingerbos.

Hopelijk trekt de editie van 2018 weer meer deelnemers dan voorgaande edities en wordt het wederom een geslaagd sportief feest. We doen dit met meer dan 150 vrijwilligers, een enthousiast bestuur en de medewerking en sponsoring van diverse plaatselijke bedrijven en instellingen.

Broekhuis Halve Marathon Harderwijk start van Randmerencircuit

Broekhuis Halve Marathon Harderwijk start van Randmerencircuit

De organisaties van de grote hardloopevenementen in Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk zijn blij met de gesloten samenwerking. De vier organisaties vormen vanaf 2018 een hardloopcircuit onder de naam Randmerencircuit. Initiator is de Rabobank Randmeren die haar expertise inbrengt, zodat de vier evenementen elkaar gaan versterken. Broekhuis Halve Marathon Harderwijk bijt het spits af op 10 maart 2018.

Samenwerking                                                                                                                                                                

Samenwerken binnen de regio heeft vele voordelen, zoals bijvoorbeeld het inhuren van verkeersregelaars en vrijwilligers. Daarnaast wordt voor de tijdregistratie gebruikgemaakt van ‘Racetimer’ door alle vier de organisaties. Dat maakt het eenvoudig om tot een totaaluitslag te komen. Voor de laatste loop in Ermelo wordt momenteel een muziekevenement met ‘after party’ opgezet. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Punten verdienen                                                                                                                                                     

Hardlopers kunnen voortaan ook meedoen aan het Randmerencircuit, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. De Broekhuis Halve Marathon van Harderwijk start als eerste op 10 maart 2018, gevolgd door de Putten Power Run op 14 april, de Halve van Nijkerk op 21 april en als laatste de Halve Marathon van Ermelo op 2 juni. Op alle afstanden zijn punten te verdienen die leiden tot een winnaar en winnares. Hoe vaker men mee doet, hoe meer men kans maakt om een leuke prijs te winnen.

Meedoen aan Randmerencircuit                                                                                                                      

Deelnemers kunnen via inschrijving aangeven dat zij willen meedoen aan het Randmerencircuit. Elke afstand is geldig om mee te kunnen doen. Om mee te dingen naar de eindprijs van het circuit dien je drie afstanden in drie wedstrijden van de vier gelopen te hebben. De afstand die een deelnemer loopt is niet relevant. Iedere deelnemer ontvangt een herinnering na afloop bij minimaal drie gelopen afstanden over drie wedstrijden. De puntentelling wordt bepaald aan de hand van de tijd van de winnaar (=100 punten).

Kijk voor meer informatie op www.randmerencircuit.nl

 

RANDMEREN CIRCUIT 2018 A5 DEF HR 3MM DWD Deel2 Pagina 2