Slide background
Slide background
Slide background

Zaterdag 9 maart 2019 wordt voor de 39e keer de Broekhuis Halve Marathon van Harderwijk gehouden. 

Vanwege de bouwontwikkelingen van het Waterfront was het niet meer mogelijk om te starten aan de Boulevard. Nu ligt er een nieuw gecertificeerd parcours met start en finish in de wijk Slingerbos.

Hopelijk trekt de editie van 2018 weer meer deelnemers dan voorgaande edities en wordt het wederom een geslaagd sportief feest. We doen dit met meer dan 150 vrijwilligers, een enthousiast bestuur en de medewerking en sponsoring van diverse plaatselijke bedrijven en instellingen.

Mooie opbrengst Halve Marathon voor Red een Kind

Anki van Bruggen, Manager Fondsenwerving & Bewustwording Red een Kind: “Het is ieder jaar weer fantastisch om te zien hoeveel mensen, jong en oud, op deze manier bijdragen aan het werk van Red een Kind. We zijn daar ontzettend dankbaar voor.” Naast de reguliere afstanden was er ook dit jaar weer een ‘Red een Kind run’. Daar liepen dit jaar maar liefst 121 sportieve kinderen een afstand van 960 meter.

Broekhuis Auto’s, hoofdsponsor van de Halve Marathon steunt Red een Kind al jaren. Red een Kind geeft kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen in Azië en Afrika kansen voor de toekomst. Dat doet ze vanuit de overtuiging dat elk kind een uniek geschenk van God is en er bij het opgroeien niet alleen voor hoort te staan.

IMG 3121

Henriët Seinen van Red een Kind neemt de cheque in ontvangst van Ruud Jansen, organisator Halve Marathon van Harderwijk.

Bekijk hier de een filmpje over een project waaraan het geld wordt besteed.

Bekijk hier wat er met het geld gebeurt wat de lopers binnenhalen.