Goede doel

redeenkindHoofdsponsor Broekhuis en de Halve Marathon Harderwijk sponsoren Stichting Red een kind!

Kansarme jongeren opleiden tot (auto)monteur en ze helpen aan een zelfstandige toekomst!

Groei in Gwassi

Armoede, honger, uitzichtloosheid…. In Gwassi is dat straks verleden tijd. Red een Kind is daar een dorpsprogramma gestart. Zij helpt kinderen, jongeren en gezinnen in dit gebied om de armoede te ontgroeien. Stap voor stap leert de bevolking om hun eigen ontwikkeling te sturen en over ongeveer zeven jaar is hulp overbodig.

Ambitieus? Jazeker, maar het kan! In verschillende landen heeft Red een Kind op deze manier gewerkt aan verandering… en met succes. Eenvoudig stappen kunnen een enorm verschil maken. Niet alleen aan de buitenkant verandert er iets, maar mensen krijgen weer zelfvertrouwen en hoop.

Jongeren aan het werk

Broekhuis maakt zich sterk voor de jongeren in Gwassi. De meeste jongeren daar hebben nooit  de middelbare school of zelfs maar de basisschool afgemaakt. De werkloosheid is dan ook groot. Met een praktijkgerichte vaktraining in de landbouw of de techniek kunnen zij straks toch aan de slag.

In zes maanden tijd worden jongeren opgeleid tot bijvoorbeeld monteur. Daarnaast leren ze belangrijke levensvaardigheden als samenwerken, doelen stellen en problemen oplossen. Na de opleiding worden jongeren begeleid bij het opzetten van een bedrijfje of het vinden van een baan. Zo kunnen zij zichzelf en hun familie van inkomen voorzien. Goed voor henzelf én een stimulans voor de lokale economie.

Art van Grondelle Kenia Dag 2 121Art van Grondelle Kenia Preview 041

De Halve Marathon Harderwijk steunt dit goede doel van harte en doneert 1 euro van elke inschrijving (deelnemer) aan Stichting Red een kind.

Wilt u meer weten van dit doel of wilt u een bijdrage leveren aan dit project? Bekijk dan direct de miniwebsite van het “Gwassi project”.

Afdrukken E-mail